remont-na-pokriv-herakovo-2

Как безопасно да премахнете снега от покрива си

Инвестирайте в снежни гребла

Има една стара поговорка: „Работете по-умно, не по-усилено.“ Тази поговорка може лесно да се приложи за почистване на сняг на покрива. Вместо да се изкачвате на върха на къщата си, за да избутате тежък, мокър сняг от покрива си, помислете за закупуване на гребло за сняг, което ще ви позволи да изпълнявате задачата от сигурността на земята, ако височината на къщата ви го позволява.

Снежните гребла използват телескопични пръти, прикрепени към големи инструменти за загребване, които можете да използвате за бавно почистване на сняг от покрива си по безопасен и лесен начин.

Обадете се на професионалистите

Ако методите „направи си сам“ не са ефективни или ако не можете да получите достъп до покрива си, може би е време да наемете специалист, който да почисти снега от покрива ви безопасно. Въпреки че това може да струва по-скъпо от чорапите на покрива или снежните гребла, има няколко опции, които ще ви помогнат да предотвратите натрупването на сняг на покрива ви – което в крайна сметка може да ви спести пари в дългосрочен план.

Първо, помислете за професионален монтаж на нагревателни кабели. Тези намотки се прикрепят към покрива ви и могат да помогнат за топене на сняг и лед и дори могат да помогнат за предотвратяването им от натрупване на първо място. Въпреки че може да е изкушаващо да ги поставите сами, неправилната инсталация може да доведе до неефективно отстраняване и предотвратяване на сняг.