Разрязването на метала става само когато е известна точната площ на покривното покритие, като се вземе предвид застъпването на ребрата. Всички измервания се извършват след монтажа на конструкцията на покрива. И дори след съставяне на прогнозно измерване на проекта, спецификацията на размерите е необходима. Това се прави за точно изчисляване на покривния материал.

В повечето случаи за производството на метални плочки се използва стомана с дебелина от 0,35 мм до 0,6 мм. Когато избирате милиметрова плочка, фразата “Колкото по-дебела, толкова по-надеждна” не се прилага.

Струва си да се вземат предвид действителните, а не декларираните размери, тъй като в съответствие със стандартите отклонението на метала може да бъде до 0,0 6 мм.

Съществуват следните видове дебелина на метална плочка:

0,35 мм

Най-тънкият и крехък вид. Не можете да го използвате като покрив, но за декорация в помещения за симулиране на покривен материал, това ще е добро.

0,4 мм

Тази дебелина е подходяща за декоративни козирки, като се има предвид, че по тях няма да се събира сняг. Той ще бъде подходящ и за склонове над 2,5 метра.

0,45 мм

За сгради с наклон на покрива над 30 градуса. Ако изберете такава дебелина за конструкция с по-нисък наклон, металът може да не издържи натоварването. Тази дебелина може да бъде монтирана само от професионалисти, тъй като при неточно монтиране материалът може лесно да се повреди.

0,5-0,55 мм

Функционалността на тези два размера е сходна, поради което те често са обединени в един размер. Монтирането с такъв метал е по-лесно. Наклонът за използване може да бъде от 14 градуса. Също така, материалът поддържа перфектно формата си. Чудесен за покривен материал.

0,6 мм

Рядка дебелина на металната плочка. Обикновено материал с такъв размер се поръчва за промишлени сгради в големи обеми. Има трудности по време на монтажа, когато листовете (плочките) са съединени заедно.

Малко заключение: Ако планирате да покриете покрива на къщата, тогава опциите с 0.4 и 0,55 мм ще бъдат по-подходящи от останалите.

На пръв поглед всичко изглежда сложно, но специалистите от ферма Голд Строй са готови да изберат правилната дебелина на металната плочка, като вземат предвид особеностите на вашия проект. Нашите майстори се занимават с монтажа на плочки с различна дебелина. Ние от Голд Строй предлагаме висококачествен ремонт на покрив и покривни конструкции на най-добри цени. Имаме опит с повече от 300 обекта в цялата страна. Работим бързо, коректно и на най-добри цени за ремонт на покриви и изграждане на нов покрив.

Обадете ни се!