Направата на Покривна Скара СофияДнес на пазара на строителни материали мембранният покрив е напълно нов продукт, който вече успя да спечели любовта на клиентите. Много лесна и проста инсталация, дълъг експлоатационен живот превръщат покрива на мембраната в един от най-атрактивните и висококачествени материали от този клас.

Производство на мембранен покрив

Мембранните покриви се получават от поливинилхлорид или синтетичен каучук. Такива полимерни мембрани принадлежат към определени класове материали, които изискват нов подход към покривното покритие. Мембранният покрив е силно устойчив на валежи. Той изобщо не реагира на ултравиолетовите лъчи и окисляването, а също така има голяма устойчивост на замръзване. Листовете на покривната мембрана са еластични и подсилени с полиестерна мрежа.

Мембранният покрив се произвежда под формата на ролки. Смята се за траен материал и е проектиран да издържи няколко десетилетия. Към положителните му характеристики можете да добавите лесно направени ремонти. Монтирането на покрива отнема много по-малко време, отколкото инсталирането на други покриви. Такъв покрив може да се използва за почти всеки покрив. Те могат да бъдат сводести, плоски или тавански.

Мембранният покривен се отнася до еднослойни покрития, монтирани върху основа, изработена от профилиран лист и дърво. Друго положително качество на мембранния покрив е липсата на открит пламък по време на работа.

Монтаж на мембранен покрив

Когато монтирате мембранния покрив върху предварително монтиран покрив, не е необходимо да премахвате стария слой хидроизолация. Този слой се отстранява само когато е необходимо да се изсуши покривната торта. Мембрани на базата на полимерни материали могат да бъдат монтирани на всяка сложна основа.

Методи за свързване

Има различни начини за свързване на покривни мембранни платна. Най-популярният метод е заваряване с горещ въздух, което гарантира висока якост на заваряване. При заваряване с горещ въздух заваръчната машина заварява надлъжните ръбове на платната. Машината автоматично настройва необходимата температура на въздуха, поддържа налягане и скорост по протежение на шева. За свързване на платната на трудни места се използва ръчно заваряване.

Видове

Днес можете да намерите различни видове меки покриви, които се различават един от друг в компонентите на хидроизолационните покрития. Това може да бъде навити покриви или както те се наричат ​​битумно-полимерни или мастика, в допълнение към това и мембранни покриви. Цената на такива материали е доста достъпна за всеки купувач.

За увеличаване на якостните свойства гумената основа е подсилена с полиестерна мрежа. Това увеличава експлоатационното време на мембранния покрив до 50 години. Подобно подобрение обаче увеличава цената му. Работните мембранни покриви са много по-високи от неработещите покриви.

Покрив от PVC панел

Има и мембранен покрив от PVC групата, в който основата е пластифициран поливинилхлорид, имащ подсилена полиестерна мрежа. За да се увеличи здравината и еластичността на поливинилидеята, към него се добавят до 50% летливи пластификатори. Такива пластификатори имат лош ефект върху околната среда и следователно такива мембранни покриви струват значително по-малко.

Големите предимства на мембраните от PVC включват липсата на необходимост от използване на чакъл върху горната повърхност, който винаги е необходим за покрива. Всички мембранни покривни системи са фиксирани директно към рамката на покрива, което напълно елиминира нуждата от чакъл. Трябва да кажа, че мембранният покрив на покрива доста често има бял или светъл цвят, което дава възможност да се отразяват слънчевите лъчи и да се поддържа хладно в къщата.