ремонтиран покривЕдна къща без покрив трудно може да се нарече къща. Изграждането на покрива от технологична гледна точка обаче не е лесна задача. Конструкцията на покрива на къщата изисква идеално изчисление, използване на висококачествени материали и точна придържане към строителната технология.

Тази част от архитектурата на къщата, като покрив, е от голямо значение за оригиналността на стила на цялата сграда. Ние професионалистите от Голд Строй решихме да ви покажем напълно различни покриви и възможности за тяхното използване, разширявайки разбирането ни за възможностите на такъв познат елемент за всички.

  1. Модел на покрива

Покривът с традиционно покритие с плочки изглежда много необичайно поради дизайна на дървения навес. Този дизайн се намира над терасата с плувен басейн, предпазващ района от слънцето. Тънките дървени лайсни позволяват на слънчевата светлина да образуват красив модел на сянка.

  1. Прозрачен покрив

Традиционният вътрешен двор зад къщата е функционално и комфортно обзаведен, а специалният стил на това пространство се дава от покрива, който е  над него – лек и прозрачен. Дървените ламели, като щори, придават сянка на детската площадка, но не покриват напълно небето, което прави релаксацията на терасата много по-удобна.

  1. Бетонов покрив

В този проект архитектите успяха да направят нещо наистина невероятно! Подобно на вълна, линията на бетонния покрив се издига плавно от земята нагоре, покрива сградата и терасата. Формата на тази къща е мека и много естествена, еко-дизайнът на сградата е включен в заобикалящата природа.

  1. Бамбуков покрив

Украсата на провинциална къща е покрив с лек навес над терасата, направен от бамбукови пръчки. Въпреки привидно крехкостта, този материал е много издръжлив, надежден и със сигурност екологичен. Бамбукът добре издържа и слънчевите лъчи, валежите и температурните промени. Лесно се огъва и с помощта на това свойство можете да направите покрив с много оригинална форма.

  1. Каменна градина на покрива на къщата

Винаги интересни примери за многофункционално използване на архитектурни елементи. Така че в този случай те решават да превърнат повърхността на плоския покрив в минималистична градина: Купчина камъчета под краката им и растения в саксия като зелен декор.

  1. Покривът от стъкло и красивата гледка към небето

Свикнали сме с факта, че покривът на нашата къща ни защитава – от дъжд, студ, вятър … Но! Освен това, под покрива на къщата можете да оборудвате място, което разширява хоризонтите ни. Стоманените конструкции на подовете и стъклената повърхност на покрива образуват под покрива отлична наблюдателна площадка с изглед към небето: Изгревите на слънцето и звездите в нощната тъмнина, красотата на полунощната луна и красивата дневна светлина на цялото вътрешно пространство на къщата.