Разкриване на всички нюанси на монтирането на покрив през зимата.

Покривните работи се извършват през цялата година и са в пряка зависимост от времето. Добро време за монтаж и ремонт на покрива се счита за температура от -150С до + 300С без валежи (дъжд и обилен сняг) и със скорост на вятъра под 14 m / s (всеки материал има свои собствени характеристики). Ако през лятото дъждът спира всички покриви, през зимата причината за спиране на работата може да бъде мокрият сняг или ниската температура.

При извършване на зимни работи на покрива е много важно да се обърне специално внимание на избора на материал. При монтажа на рафтовата система, изолацията се извършва по всяко време на годината, тогава покривът има характеристики, които не позволяват монтаж при ниски температури. Например, най-топлолюбивият материал е гъвкава плочка. Монтира се при температура не по-ниска от + 5 ° С. Но производителите твърдят, че е възможно да се монтира при температури под 0 ° C, но при спазване на следните правила: материалът се съхранява в топла стая и се подава на покрива на партиди от 5 до 10 броя, вътрешността на керемидата се нагрява с индустриален сешоар непосредствено преди монтажа. Провеждането на тези операции увеличава работното време и разходите за труд, така че гъвкавите керемиди не са популярни през зимата.

Но металната плочка и велпапето е отличен вариант за зимното изграждане на покрива. На тях не им пречи студа, а качеството на монтажа им не зависи от температурата. Но имайте предвид, че този материал е листове с голям формат, които са увеличили съпротивлението на въздуха.

Голям брой конструктивни елементи и теглото на естествените плочки могат да причинят трудоемък монтаж, но тези материали съчетават отлична топлоизолация, шумоизолация и издръжливост.

Монтирането на покривния шев всъщност не зависи от времето на годината. Но при ниски температури шев с мед и стомана могат да загубят пластичността си. Следователно зимният монтаж на покрива на шева може да бъде поверен само на професионалисти.

Най-непретенциозният покривен материал е мембрана. Монтажът е разрешен при температура на въздуха най-малко -25 ° C по всяко време на годината. А скоростта на монтажа му е 1,5 пъти по-висока от тази на „бюджетния“ му конкурент на изградения покрив, който е монтиран при температура най-малко -10 ° C.

Какво е хубавото при монтажа на покрив през зимата?

Ниски цени за строителни работи. Това е възможност да намалите значително разходите си и да поръчате услуги от най-добрите специалисти. Фирма Голд Строй предоставя услугите си. в София и областта. Извършваме всички видове покривни работи, имаме широка клиентска база и положителна репутация. Свържете се с нас! Ще направим вашия покрив.