Хидроизолация по покрив СофияЗащитата на частната къща от топлина трябва да започне много преди нанасянето в нея – дори на етапа на работа по строителния проект. За горещите региони има типичен набор от решения. По-специално, къщата трябва да бъде правилно ориентирана към кардиналните точки. Те се опитват да намалят площта на стените, обърнати на юг, повечето от прозорците са разположени от северната страна. Освен това прозорците трябва да са малки, дълбоко вдлъбнати във фасадата и допълнително покрити от обедното слънце с широки покривни стрехи и други архитектурни елементи.

Всичко е много просто: топлият въздух е насочен нагоре. Ако покривът е лошо изолиран и нехерметичен, тогава са възможни топлинни загуби от порядъка 20% до 40%.

Резултатът: повишени разходи за енергия и нарастващите разходи за отопление през зимата и климатик през лятото. Освен това в лошо изолирани тавани се създава нездравословен климат: през зимата твърде студено, а и през лятото горещо.

Ще се почувствате защитени при надеждна изолация на  вашата къща отгоре и ще осигури по-високо ниво на защита от съобразно установените стандарти. Има и друга причина за за да се изолира правилно покрива – намаляване на експлоатационните разходи у дома и   спестени пари за вашето семейство, а не сметки за газ и електричество.

Херметична пара и хидроизолация.

Старите сгради имат много топлина, която се губи през покрива, не само след- ефект от лоша изолация, но и поради повреда в монтажа на покривните материали.

При залепване на припокривания на покривни фолиа, уплътняване на всякакви кръстовища (покрив-стена, стена-под, тръби, капандури, покривни проходи) ще позволи да предпазете покрива на къщата си от конденз.

Допълнителните разходи за лепила, уплътнителни и свързващи ленти ще бъде незначителен, но ефектът от тяхната употреба ще може да оцените по минимални разходи за отопление в дома ви!

Покривът е подложен на сериозни тестове:

  • Дъжд, сняг, градушка, пориви на вятъра, жега и екстремни температурни промени.
  • Покривът е най-важната част от вашия дом. Причината за това е времето което засяга най-много покрива.
  • Степен на сравнение с другите части на сградите: през лятото външната страна на покрива загрява до 80 градуса ° C или повече, през зимата се охлажда до минус 20-30 °C.
  • Оптимизираната покривна изолация помага да можете да намалите топлинните загуби в жилището.
  • Повишена топлина покривна изолация.
  • Енергийният проблем води до енергийно ефективно строителство.