Покривите са проектирани да предпазват вас и вашето семейство от дъжд и елементи. Те са проектирани да издържат в тежки условия, но не могат да издържат на всичко и се развалят с времето, което води до течове.

Понякога проблемите са достатъчно големи, че покривът тече всеки път, когато вали. Други проблеми са по-малки, така че проблемите не са очевидни по време на по-слаби бури.

Голямата грешка, която много собственици правят, е да мислят, че ако течът се случва само от време на време, това всъщност не е проблем. Това е невярно. Незначителните течове, които не забелязвате през цялото време, все още са много сериозен проблем. Водата все още навлиза, дори когато не можете да я видите директно. Все още нанася щети. Това все още ви отваря към потенциални проблеми с мухъл. И със сигурност ще става все по-зле и по-зле, докато щетите станат много по-големи.

Когато забележите теч за първи път, най-добрият начин за действие е незабавно да насрочите безплатна проверка на покрива с квалифициран покривен майстор. Колкото по-рано решите проблема, толкова по-добре.

Често срещани причини за течове на покрива

Необходима е внимателна проверка, за да разберете защо покривът ви тече, но ето някои причини, поради които това може да се случи на случаен принцип:

 • Неправилен монтаж или конструкция на покрива
 • Напукани Керемиди, повдигнати Керемиди или издухани Керемиди
 • Щети от градушка
 • Щети от вятъра
 • Проблеми с мигането ( обяснени части от покрив )
 • Общо износване

Как да откриете и коригирате източника на периодични течове на покрива

Понякога е трудно да се локализира източникът на спорадичен теч на покрива. Течовете може да не са видими до дни след силна буря или може да не се появят при подобни условия.

Обадете се на майстор на покрива веднага щом забележите теча, за да може да определи източника, докато е все още активен. Освен това покривният техник трябва да може да забележи водни знаци, петна, влага и други индикатори за теч, дори когато покривът не тече активно.

Отстраняване на теч на покрива: Какво не трябва да правите

За съжаление, понякога превенцията е невъзможна, а вредите вече са нанесени. От тук накъде? Изкушението просто да направите всичко това сами може да бъде силно, ако сте активен собственик на жилище, който обича да прави сам повечето неща в къщата.

Защо не запълните дупките с лента и хардуерни капаци, за да избегнете течове? „Какво може да се обърка?“ може би си мислите. Е, много неща.

Има голяма вероятност да не знаете какво правите или по-лошо, да не знаете как да се изкачите правилно на покрива. Не искате да се нараните и не е нужно да преминавате през този риск.

Трябва да се консултирате с професионален покривач, когато диагностицирате и ремонтирате покрива си.

Какво може да се случи, ако течът на покрива не бъде отстранен

Течовете на покрива не трябва да се пренебрегват, дори ако се случват само понякога. Ето често срещаните последствия от непоправяне на теча на покрива:

 • Обезцветени тавани и стени
 • Щети на мазилка и ламарина
 • Растеж на мухъл
 • Мускусна миризма
 • Гниене на дървесина
 • Съсипана изолация
 • Повредена покривна конструкция
 • Ускорено стареене на покрива

Ненаблюдаваните течове на покрива могат да причинят големи проблеми. Може да не е необходимо да подавате иск за малки течове, особено ако цената на ремонта е по-малка от самоучастието. Въпреки това, ако покрита опасност или опасност доведе до изтичане на покрива ви и не можете да си позволите да го поправите сами, тогава подаването на застрахователен иск е най-добрата идея.

Често задавани въпроси

Всички покриви текат ли малко? Не! Всъщност течащите покриви са проблемни ситуации, които трябва да бъдат отстранени възможно най-скоро.

Къде е най-вероятно покривът да протече? Вашият покрив най-вероятно ще протече около комина, вентилационните тръби и капандурите. Някои течове на покрива се появяват и на странни места – например от изходи в стената или осветителни тела.

Защо покривът ми тече само понякога? Всички течове са сериозни, но някои са по-очевидни от други. Колкото по-очевиден е течът на покрива, толкова по-голяма е вероятността да бъде, но всички течове трябва бързо да бъдат отстранени от експерт.

Как да разбера откъде тече покрива ми? Повредите на покрива често могат да бъдат скрити под повърхността, така че намирането на източника на теча може да бъде доста трудно. Най-добре е да получите професионална проверка на покрива.

Голд Строй може да помогне: Получете безплатен оглед на покрива

Въпреки че можете да избегнете ремонти на течове чрез превантивни мерки, важно е да знаете откъде идват спорадичните течове на покрива. Следователно, когато се появят, можете да предотвратите по-нататъшни щети и да спрете влошаването на проблема.

Намирането на източника на теча може да отнеме повече време и усилия, отколкото просто да търсите дупка в тавана на тавана. Проблеми, вариращи от запушени улуци до ронещи се херпес зостер, са само някои от многото потенциални причини.

Няма нужда да вземате трудните решения или да навигирате сами в процеса на ремонт. Опитен покривен майстор ще може да диагностицира проблема и да препоръча безопасно, достъпно и дългосрочно решение, за да запазите дома си сух по време на проливни дъждове.

Ако все още не сте сигурни какво причинява теча след задълбочена проверка, свържете се с професионалист, който да ви помогне да локализирате проблема и да препоръчате отстраняване. Ремонтните работи ще зависят от няколко фактора, включително вида на керемидите и наклона на покрива.

Позволете ни да управляваме целия този процес вместо вас, като насрочим оглед на покрива днес.