nov-pokriv-sofia-boyana-5

Собствениците на търговски бизнес обикновено имат няколко проблема, които да разгледат всеки ден. Като собственик, те трябва да са наясно с всеки аспект от своя бизнес по всяко време, включително състоянието на техните бизнес помещения. От складове до офис сгради, витрини и други, всеки собственик на бизнес трябва да гарантира, че собствеността му се поддържа правилно, за да може да се съсредоточи върху важното си ежедневие. В по-голямата си част собствениците на търговски имоти остават бдителни за поддържането на много компоненти на своите имоти в изправност. Проблемите с водопроводните, електрическите и ОВК системи почти винаги се забелязват и се решават своевременно, но в някои случаи собствениците на имоти са склонни да забравят за поддържането на покрива на сградата.

Търговският ремонт на покриви често може да бъде скъпо и отнемащо време предложение, особено ако даден проблем е разрешен да продължи за продължителен период от време. Въпреки че повечето хора не го смятат толкова често, вашият търговски покрив изисква някаква редовна поддръжка, за да остане непокътнат за очаквания живот. Без редовна поддръжка на покрива търговският покрив ще изисква обширен ремонт или цялостна подмяна за кратък период от време. По-долу ще намерите някои примери за повреда на покрива, които ще възникнат без подходяща търговска поддръжка на покрив от сертифициран експерт за търговски покриви.

Три общи примера за повреди на покрива

Пропуски при системата за оттичане

Независимо дали имате по-традиционен върхов покрив или индустриален плосък покрив, ще има специфични зони, където водата е по-вероятно да влезе във вътрешността на сградата от покрива. Често тези точки са запечатани с метално мигане, което върши отлична работа, като блокира навлизането и отвеждането на вода от покрива. За съжаление, мигането може да се влоши или да се измести с течение на времето, което да доведе до проблеми с навлизането на вода вътре и да причини сериозни щети на конструкцията на сградата. С редовните инспекции на техническото обслужване вероятността от възникване на проблеми с мигащи пропуски става много малка.

Стояща вода

Търговският покрив с добра конструкция ще бъде правилно градиран, за да позволи лесно оттичане и отклоняване на водата. Това е особено важно в район като Ванкувър и долната част на континента до н.е., където валежите са доста често срещани. За съжаление, покривите на някои сгради в крайна сметка ще позволят на водата да се обедини и да остане на покрива. Този процес, известен като измиване, може лесно да доведе до течове, които отслабват структурата на покрива и самата сграда. Освен това тези басейни със стояща вода могат да позволят растежа на опасни плесени. Отново, с редовна търговска поддръжка на покрива, никога няма да се притеснявате да се справите със стояща вода, тъй като екипът по поддръжката ще поддържа покрива чист и ще решава всички проблеми с отводняването, както се появят.

Бълбукането на покривна повърхност

Когато покривът остарее и се изложи на много влага, гъвкавите покривни материали могат да започнат да образуват мехури и в крайна сметка да се напукат и влошат. Този процес обикновено отнема значителен период от време, за да доведе до сериозни повреди на покрива, освен ако покривът не е монтиран неправилно. За съжаление има много примери за плоски търговски покриви, които са развили незабелязано бълбукане. Това, разбира се, се дължи на липса на поддръжка на покрива и ако мехурчетата не са отстранени, това може да доведе до големи проблеми с течове на вода и дори до повреди от вятъра.

За да бъде инспектиран вашия покрив и поддържан от екип от търговски експерти за покриви, не забравяйте да се свържете с Gold Stroi още днес!