pokriv-s-keremidi

Покривът на едно модерно жилище трябва да бъде не само технологично усъвършенстван, но и да осигурява термичен контрол и екологичност на къщата. Само покрития, изработени от естествени материали, могат да се справят с това. Общоприето е, че най-лошият бич за екологичен баланс на планетата е индустрията. Но се оказва, че спокойното човешко жилище е доста вредно за околната среда, не само я трови с емисии, но и консумира голямо количество незаменими естествени суровини. Структурата може да бъде агресивна не само по отношение на природата, но и на самия човек. Дори най-модерните изкуствени материали често са вредни за здравето, което не може да се каже за естествени продукти, изпитани от времето. Въпреки всички митове и стереотипи, естествените материали в повечето случаи се оказват най-безопасните и удобни за работа в рамките на частното пространство.

Що се отнася до екологосъобразните покриви, керамичните керемиди, тръстиковите (или тръстиковите) покриви и дървените керемиди могат да се причислят към тях без никакви въпроси. Всички тези материали се различават по различни свойства и характеристики, но естественият им произход се съчетава, което осигурява не само безобидна работа на покритията, но и носи здравословна атмосфера и полезен микроклимат за къщата като цяло.

Надеждност на керамичните керемиди

Керамичните изделия, изработени от глина, при температура 1000 ° C, се ползват с неограничено доверие, защото от хиляди години служат на хората в ежедневието под формата на съдове, играчки и бижута. Покривът с такива керемиди има естетическа привлекателност остава непроменен във времето. Естествената керемида с право се счита днес за един от най-издръжливите покриви. Той е абсолютно нечувствителен към атмосферните влияния: топлина и студ, градуси и урагани, въздух кислород, киселинен дъжд, бактерии, слънчева радиация и др. Плочката се загрява бавно и се охлажда бавно, така че топлият въздух постоянно циркулира в пространството под покрива през летните нощи, което предотвратява образуването на конденз и влага, като по този начин запазва структурата на покривната конструкция. Такъв естествен покрив абсорбира добре шума, което е особено важно за къщи с таванско помещение. Животът на плочките е повече от 100 години, така че ако изграждате жилища не само за себе си, но и за деца и внуци, тогава, както се казва, просто няма други възможности.

Смята се, че поради голямото тегло (масата на керамичния покрив е 60 кг / м), за плочката е необходима масивна рафтова конструкция. Практиката обаче показва, че консумацията на материал за конструкции на покривната конструкция под керемидите се увеличава само с 5-10% в сравнение с леките покриви, тъй като основните изчисления са натоварвания от сняг или вятър, а теглото на керемидите не играе съществена роля.

Дългогодишният опит в строителството показва, че тези керемиди могат дори да скрият дефекти, които са положени при неточност на основата.