Улуци и обшивкиУлуците са основен компонент на всеки модерен покрив, независимо от това какви покривни материали са били използвани по време на монтажа на покрива. Голямо количество валежи, които падат ежегодно в цялата ни страна, показва, че трябва да се обърне сериозно внимание на решаването на въпроса за създаване на дренажна система на покрива.

Това ще помогне да се гарантира дългосрочната и безпроблемна работа както на самия покрив, така и на цялата сграда като цяло. В случай, че отводнителната система не е била изградена правилно, това ще доведе до теч по основата на къщата, както и намокряне на фасадната част, топлоизолационните свойства на материалите ще се влошат, а покривът няма да служи за  времето, което може.

Именно улуците са създадени, за да помогнат на собствениците на жилища да избегнат подобни неприятности.

Благодарение на канализацията водата се събира и насочва през улуци и тръби в дренажната система на къщата, което я предпазва от преждевременно разрушаване.

В допълнение, улуците, които са избрани в цветова схема с фасада и покрива, също са отговорни за декоративните функции, тъй като те ще бъдат архитектурен акцент, който помага да се подчертае визията на покрива и фасадата на сградата, което пък помага да се придаде уникалност на всяка сграда и елегантен вид.

В случай, че решите да използвате дървени керемиди за покрива – източниците от дърво или мед ще изглеждат най-оптимално, които са не само най-издръжливи и практични, но и най-естетични.

Освен това имате възможност да изберете най-харесвания от вас цвят и дизайн, както и материала на самата дренажна система. Разнообразие от цветове и уникален дизайн на улуците ще помогнат на Вашия дом да придобие индивидуалност и специална хармония. Особен интерес представляват улуците, изработени от дърво.

Сигурно е да се каже, че такива улуци са уникални и предизвикват смесени чувства на изненада и възхищение у всички, които ги виждат за първи път.

В случай, че сте собственик на дървена къща, баня или за външната украса на сградата, са използвани дървени керемиди, тогава монтажа на дървени улуци ще бъде най-рационалното решение в този случай.

Ако сте изправени пред задачата да придадете на къщата оригинален екстериор с помощта на естествени и екологично чисти материали, тогава покривните и фасадни плочи са най-доброто решение, благодарение на което домът ви ще придобие уникален облик.

Дървени фасади и уникален керемиден покрив са изборът на съвременните проектанти, които ценят красотата и индивидуалността.