ремонт на покрив Велико Търново

Частичен ремонт на покрив със смяна на дъсчена ламперия и нови керемиди Велико Търново

Използването на регенерирани материали за строителство и интериорен дизайн става все по-популярно. Благодарение на ярката тенденция за добавяне на рустикалност към проекта, тази популярност със сигурност няма да се забави. В сравнение с по-ранните периоди от време, днес все повече и повече хора гледат към артикули с подобрен цикъл и използват традиционни материали, които винаги са по-автентични и надеждни. Това е главно защото хората стават все по-съзнателни относно рециклирането и ползите от него за околната среда; без да забравяме фактора рентабилност. Но когато става въпрос за няколко сложни строителни материала като керемидите, ние съветваме новите керемиди винаги да са по-добър вариант.

Рискове от използване на рециклирани керемиди

Ние не отричаме ползите от използването на регенерирани плочки, те могат да бъдат идеални за стари сгради, които извикват елемента „Наследство“. В повечето случаи тези проекти са разположени на чувствителни места, поради което дизайнът на покрива трябва да се слее добре с околната среда. Естествен покривен материал като глинените керемиди, които са в добро състояние след 50 години, са показали перфектно своята издръжливост и почти положително ще оцелеят през следващите 50 години и след това. Но има определени недостатъци и рискове, свързани с използването на регенерирани керемиди, които не могат да бъдат пренебрегнати.

Нека ги изброим за вашето внимание:

  1. Няма гаранция за изпълнение

Съществуват рискове при повторната употреба на стари плочки, тъй като няма гаранции за тяхната ефективност, оставащ живот и качество. Имате работа с много неизвестни фактори, което прави покрив от регенерирани керемиди непредвидим и потенциално рискован. Прост факт е, че покрив, изграден с регенерирани керемиди, ще се провали по-рано от покрив с нови керемиди.

  1. Сравнително скъпо

Вместо да спестяват пари, регенерираните плочки с прилично качество често могат да бъдат доста скъпи, тъй като са оскъдни и следователно са първокласен продукт. Някои отделни керемиди може да са в добро състояние, но партида стари керемиди трябва да бъдат внимателно сортирани и проверени, за да се гарантира, че са подходящи за монтаж на покрив.

  1. Времеинтензивен процес

Цялостната проверка на плочките е много интензивен процес и несъвършенствата може да не са очевидни, като например пукнатини. Не забравяйте, че има причина тези керемиди да са свалени от покрива!

  1. Твърде малко

Един от често срещаните проблеми, които възникват, е, че регенерираните керемиди може да не са достатъчни от конкретния тип керемиди, налични от една партида. Един парцел за рекултивация може да има достатъчно, за да свърши работата, но е възможно те да са смесица от различни покриви, дори различни местоположения и така може да не съвпадат на покрива.

  1. Неточни размери

Първоначално старите глинени керемиди са били ръчно изработени, така че те не са особено точни по отношение на размерите. Когато се полагаха за първи път, майсторът на покрива завършваше керемидите, като подрязваше скосените ъгли, така че да паснат. Това ясно означава, че всяка регенерирана плочка, която планирате да използвате, има свое място. Когато такива плочки се отстранят, тези скосени ъгли не съвпадат с другите, така че полагането им може да бъде много трудно и финалът би бил непоследователен.

  1. Възрастови въпроси

Много е възможно точната възраст на употребяваните материали да не е точно известна. При такива обстоятелства прогнозирането на оставащия живот е трудно, ако не и невъзможно. Рециклираните керемиди нямат гаранция за техния живот, докато новите керемиди или плочи ще бъдат доставени с гаранция от доставчика.

Новите керемиди са винаги най-добрите

Съветваме ви, че при такава значителна инвестиция и важен структурен елемент като покрива, новите керемиди винаги са най-добри. Ние добре разбираме, че смяната на покрив на къща е значителен разход, така че е задължително да се направи правилно. С новите керемиди ще сте спокойни, че ще издържат дълги години без никакви изисквания за ремонт или подмяна.

Така че, когато става въпрос за постигане на наследствен вид с покривни керемиди както на исторически, така и на модерни проекти, по-добре е да го фалшифицирате с нови керемиди вместо стари регенерирани оригинали. Предлагат се покривни керемиди в различни цветове и стилове, някои от които са проектирани с мисъл за изветрял, рустикален вид, включващ неправилни цветни шарки и шлифовани текстури за тази естетика на „фалшиво наследство“.