izgrajdane-na-nov-pokriv-s-bramak-7Топлите летни дни свършват, слънчевата златна есен също отминава. Късните есенни дъждове и зимните студове наближават. Този цикъл се повтаря от година на година. Малко тъжно е, че само децата очакват зимата. Възрастните са по-скептично настроени към настъпването на зимните настинки, тъй като това време на годината е много неприятно: собствениците на автомобили трябва да се притесняват от смяната на гумите, прозорците в къщата също трябва да бъдат изолирани.

Собствениците на селски къщи като цяло внимателно гледат на календара в очакване на студено време. Всъщност, за да може сградата адекватно да понесе неочакваните зимни изненади, трябва да се притеснявате за много нюанси. Компетентните съвети, които ще ви представим, ще ви помогнат старателно да подготвите къщичката си за капризите на зимата.

От основния строителен елемент – покривът. Именно той е в състояние да предпази всички членове на семейството от дъжд, сняг и да стане обект на възторжените погледи на добронамерените съседи. Като се има предвид, че са инвестирани много пари във висококачествен покрив, още повече, че въпросът за неговата защита става релевантен.

Ако сте предпочели висококачествени материали пред евтините аналози и с наемането на професионални работници от надеждни фирми, които да извършват монтажни работи, не се притеснявайте за здравината на покрива през зимата. Правилната инсталация на покривната система за дълго време осигурява на покрива устойчивост.

С неправилната организация на хидро и пароизолацията със сигурност ще срещнете проблема с конденза, който може да доведе до много неприятности дори и под най-красивия покрив. Ще има усещане, че покривът тече. Всъщност първопричината за лошо поставена покривна система. Професионалистите казват, че при правилно монтиране на покрива, върху него няма да се появят ледени буци и лед, от което много собственици на жилища толкова се страхуват.

Какво е важно при профилактиката на покрива преди зимата:

  1. Почистване на улуците.

Почистването на улуци е едно от най-основните неща, които собственикът може да направи сам. Листата, които са попаднали в улуците и канализацията, може да създаде блокаж. Това е пагубно за:

  • – Фасадата. Водата, която не влиза в улука, прелива през него и пада първо на фасадата. Както знаете, “водата изостря камъка.” Никой материал не може да издържи на постоянното въздействие на влагата и още повече на размразяването и замръзването му.
  • – Фондамента. Водата, която прелива през улука и се стича по фасадата, пада върху слепите зони и основи и ги ерозира.
  • – И самото оттичане. Замръзването на вода в дренажна тръба може да доведе до спукване.
  1. Почистване на покрива от отломки.

Същите листа, клони и други отломки могат да улавят сняг и вода на покрива, а повредите на покрива ще се задълбочат. Ще се появят течовете.

  1. Проверка на вентилацията на покрива.

Ключът към успешната работа е вентилацията на пространството под покрива. Продуктите трябва да бъдат отворени и работещи през есента и зимата. Те премахват излишната влага от пространството на покрива и удължават експлоатационния му живот.

  1. Проверете кръстовищата.

Тръби, стени, камини и камери са всички потенциални места за течове на покрива. Проверете тези кръстовища за дупки. Ако покривният материал не приляга плътно към тръбата, стената или прозореца, тогава той трябва да бъде поправен.

Ако не можете самостоятелно да проведете тези дейности и още повече да поправите нещо, тогава е време да се обадите на професионалисти. Фирма Голд Строй ще инспектира покрива, ще го почисти от отломки, сняг и лед, ще извърши частични или цялостни ремонти на покрива. Обадете ни се!