izgrajdane-na-nov-pokriv-s-bramak-9Днес реставрацията на къщите набира все по-голяма популярност – набор от работи, насочени към запазване на определен тип сграда. Това е доста сложен и творчески процес, който изисква както големи времеви, така и материални разходи.

Възстановяване на външния вид

Първоначално обектът на реставрация се разглежда от различни гледни точки. Въз основа на получените данни се определя по кой метод да започне такъв критичен процес. А в някои случаи историческата стойност на сградата трябва да се взема предвид с изключително внимание.

Възстановяването на външния вид се отнася до елиминирането на дефекти по повърхности, образувани в резултат на влиянието на околната среда – дъжд, слънце, подземни явления и т.н. Служителите се опитват да намерят индивидуален начин за отстраняване на дефекта за всяка повредена зона. Доказаните технологии помагат да се възстанови външния вид на къщата възможно най-качествено.

Вътрешна реконструкция на сградата

Също така много отговорен процес е вътрешната реконструкция на сградата, съвкупност от работи, която предполага капитални структурни преобразувания на вътрешните компоненти на помещението. Най-често поръчваните ремонти на стени, ремонти на фундаменти, подмяна на комуникации и т.н.

Всяка реставрация започва с щателно проучване на основните позиции и проучване на проекта:

  • Основа за пукнатини, повреди и др.
  • Покрив, а именно възможни изгнили или повредени греди от насекоми или гъби, подови греди и др.
  • Стени – изгнили;
  • Увреждане на дървен материал или дървени трупи от гъбички и насекоми;

Този списък са основните “три стълба”, които пряко влияят върху здравината и издръжливостта.

В повечето случаи хората се обръщат за привеждане на външните и вътрешните стени в правилна форма.

Тоест, с течение на времето, поради влиянието на слънцето, температурните промени, влажността и други външни фактори, те частично губят своята привлекателност. В този случай те просто трябва да бъдат полирани, третирани с антисептик и отново боядисани на няколко слоя.

Първият признак, че трябва да помислите за актуализирането, е когато забележите, че повърхността на външните стени е започнала да посивява, потъмнява или се отлепва на места. Също така, трябва да бъдат пазени от голям брой пукнатини и ако те са дълбоки и широки  – веднага и незабавно се свържете с професионалистите.

Възстановяването е много деликатна материя и изисква стриктно отношение и много опит.
Служителите на нашата фирма Голд строй  проследява естеството на дървесината и всички нейни капризи, както положителни, така и отрицателни.

В зависимост от състоянието на реконструкция се заменят с нови или се ремонтират. Във всеки случай на всички необходими области се отделя професионално внимание. Освен това служителите използват съвременни материали и оборудване, когато работят.

В резултат на това, благодарение на добрия трудов опит, сближаването на екипа и точните професионални умения, реставрацията на къщата се извършва на най-високо ниво на качество. И трябва само да се свържете с нашата фирма за необходимите услуги!